Contextuele Actie Vlaanderen

CAV Team

WIE ZIJN WIJ?

Contextuele Actie Vlaanderen is een beweging van psychosociale hulpverleners en psychotherapeuten die verder bouwen op de contextuele benadering van Ivan Boszormenyi-Nagy (1920-2007). Dit is niet zomaar de webpagina van een vereniging maar een actieve ontmoetingsplek.

Het initiatief tot dit platform werd genomen door drie ervaren hulpverleners die gedreven worden door de kwaliteit van de contextuele benadering.
Zij vinden het belangrijk om een plek te creëren waar Nederlandstalige contextueel werkers in België elkaar kunnen ontmoeten.

YVETTE DESMET (1959) is maatschappelijk werker en contextueel therapeut, supervisor en leertherapeut. Zij volgde diverse therapeutische opleidingen waaronder de Masterclass Contextuele Therapie met Ivan Boszormenyi-Nagy. Zij werkt onder meer voor het OCMW van Tielt en in haar eigen praktijk Dromen_Over_Hoop.
Daarnaast is zij docente in de Artevelde Hogeschool te Gent en supervisor en leertherapeut voor Leren Over Leven.
Zij publiceerde in 2008 “Het kind van de rekening” over kinderen in schuldhulpverlening en organiseerde in 2019 in Oostende de studiedag V-Aders.
www.dromenoverhoop.be

JAN PERMENTIER (1954) is maatschappelijk werker met een rijkgevulde loopbaan in de media, de jeugdhulpverlening en het organisatiebeleid. Hij volgde onder meer de opleiding Contextuele Therapie bij Leren Over Leven en de opleiding Existentiële Counseling (Mia Leijssen, KU Leuven). Hij heeft zijn eigen praktijk systemisch-contextuele therapie (A-Syst). Jan heeft bijzondere interesse voor spiritualiteit en filosofie.
www.a-syst.net

PAUL HEYNDRICKX (1957) is licentiaat in de godsdienstwetenschappen en systemisch-contextueel therapeut en counselor. Hij werkte onder meer in de thuislozenzorg, maar vooral als opleider contextuele hulpverlening en therapie. Hij volgde diverse therapeutische opleidingen waaronder de Masterclass Contextuele Therapie
met Ivan Boszormenyi-Nagy. Hij publiceerde verschillende boeken en artikels over contextueel werk. Hij heeft een eigen praktijk, geeft voordrachten en werkt als opleider en supervisor voor Leren Over Leven.
www.paulheyndrickx.be

Contextuele Actie Vlaanderen zoekt verbinding met en werkt samen met gelijkaardige organisaties in Nederland en Franstalig België.